Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Lingonparfait & pepparkaksflarn

+
Läs senare

4 portioner

Pepparkaksflarn:
3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
125 g smör
2 dl vispgrädde
1/2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ner det.
Platta ut degen jämt i botten och längs kanten på en rund pajform.
Häll i grädden ovispad och sikta över kryddorna väl blandade. Ställ på galler mitt i ugn 200grader i tio minuter, minska värmen till 150 grader och grädda ytterligare 12-15 minuter. Serveras med lingonparfait.

Lingonparfait:
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl lingonsylt
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Blanda lingonsylten med äggulorna och rör ned grädden. Häll blandningen i kransform. Täck över och ställ i frys i minst sex
timmar. Låt tina något före servering.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons