Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Ljummen pastasallad med grillade grönsaker

+
Läs senare

För 4 personer

3 dl pastafjärilar

3-4 fasta tomater

1 aubergine

1 rödlök

1 dl svarta oliver utan kärnor

olivolja

Till vinägretten:

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 msk hett vatten

1 msk finhackad timjan

1 msk finhackad oregano

Grönsaker att grilla:

1 zucchini

1 aubergine

10 champinjoner

3 tomater

2 rödlökar

flingsalt och svartpeppar

1. Skär grönsakerna som ska grillas i centimetertjocka skivor. Pensla med olivolja och salta lätt. Skär grönsakerna i första delen av receptet i centimeterstora bitar som steks lätt i olivolja. Låt grönsakerna ligga kvar i den varma pannan.

2. Koka pastan i saltat vatten.

3. Blanda vinägretten och smaksätt med finhackade örter.

4. Låt pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen och blanda med stekta grönsaker och vinägrett. Håll blandningen varm under folie.

5. Grilla grönsakerna. Tippa upp pastablandningen i form. Toppa med grillade grönsaker och flingsalt.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons