Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Madeirasås

4 personer

1 gul lök
1 morot
persiljestjälkar
1 msk tomatpuré
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 dl madeira
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
salt och peppar
sojakulör

1. Skala och skär lök och morot i bitar. Dela persiljestjälkarna i större bitar.
2. Fräs lök och morot med smör i kastrull. Klicka i tomatpuré och pudra över vetemjöl. Slå på vatten och madeira. Tillsätt koncentrerad kalvfond och låt allt koka upp.
3. Sänk värmen. Lägg i persiljebitar, lagerblad samt pepparkorn. Låt såsen sjuda sakta i minst 15 minuter men det skadar inte med det dubbla. Om såsen blir för tjock kan den spädas med madeira eller utspädd kalvfond.
4. Smaka av med salt och peppar. Upplevs såsen blek kan den färgas med sojakulör. Använd inte vanlig soja som ger för mycket smak. Sila såsen. Madeirasås kan förvaras flera dagar i kylskåp.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons