Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Midsommartallrik

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
300 g matjessill
2 dl gräddfil
1 kruka gräslök
2 ägg
1 burk sill i krämig sås
1 liten burk stenbitsrom
1 liten honungsmelon
100 g lufttorkad skinka
persilja
1 huvud isbergssallad
2-3 tomater
1/2 gurka
1 kg färskpotatis
1 liter jordgubbar
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Tvätta och koka potatisen. Hårdkoka äggen. Skölj och riv salladen. Ställ fram 4 stora tallrikar. Grunda med sallad och bygg på med klyftor av tomat och skivad gurka.
2. Lägg en klick gräddfil på varje tallrik. Placera matjessillen intill och toppa med gräslök. Fördela den krämiga sillen vid sidan och lägg en klick rom överst. Skala de hårdkokta äggen och dela dem i halvor som placeras intill sillarna.
3. Dela melonen i klyftor. Lägg en eller ett par skivor lufttorkad skinka över. Garnera med persilja. Fördela jordgubbarna i små glas som placeras på tallrikarna. Servera kokt potatis och vispad grädde i gemensamma skålar. Helgen kan börja!
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons