Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Midsommartårta

+
Läs senare

Cirka 12 bitar

Sockerkakssmeten:

75 g smör

1 dl socker

4 äggulor

3 msk mjölk

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

Marängen:

4 äggvitor

2 dl socker

50 g flagad mandel

Fyllning

2 dl vispgrädde

300 g jordgubbar/andra bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Sockerkakssmeten:

Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (ca 25 x 35 cm).

Rör fett och socker poröst.

Separera gulor och vitor och rör ner en gula i taget. Tillsätt sedan mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör allt till en jämn smet.

Marängen:

Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Rör sedan ner resten av sockret.

Bred ut sockerkakssmeten i formen, bred marängen ovanpå och strö sist över mandel.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.

Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspapperet och låt svalna. Dela sedan kakan på mitten.

Lägg ihop halvorna med grädde och jordgubbar/andra bär emellan och dekorera sedan som du vill.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons
Detta är en annons