Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Moghrabiah- och bönsallad med fetaost

+
Läs senare


Tid: 30 min
2,5 dl moghrabiah
9 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 förp. kokta svarta bönor, ca 380 g
1 påse blandad sallad (färdig salladsblandning)
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 kruka persilja
olivolja
svartpeppar
Att äta till:
rostat bröd

Gör så här:
1. Koka upp vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i den grovkorniga couscousen som får koka kraftigt utan lock i 20 minuter. Tippa upp förpackningen med kokta, svarta bönor i sil och spola bönorna hastigt i hett vatten innan de tippas i couscouskastrullen. Blanda och tippa upp allt i en sil eller durkslag.
2. Skiva tomater och skär rödlöken i smala klyftor. Lägg en grund med blandad sallad i djupa tallrikar. Fördela couscous- och bönblandningen, som gärna får vara lätt ljummen, över och toppa med tomat och rödlök.
3. Avsluta med fetaost, svartpeppar, några droppar olivolja och persilja. Rostat bröd smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons