Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Moghrabiah- och bönsallad med fetaost


Tid: 30 min
2,5 dl moghrabiah
9 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 förp. kokta svarta bönor, ca 380 g
1 påse blandad sallad (färdig salladsblandning)
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 kruka persilja
olivolja
svartpeppar
Att äta till:
rostat bröd

Gör så här:
1. Koka upp vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i den grovkorniga couscousen som får koka kraftigt utan lock i 20 minuter. Tippa upp förpackningen med kokta, svarta bönor i sil och spola bönorna hastigt i hett vatten innan de tippas i couscouskastrullen. Blanda och tippa upp allt i en sil eller durkslag.
2. Skiva tomater och skär rödlöken i smala klyftor. Lägg en grund med blandad sallad i djupa tallrikar. Fördela couscous- och bönblandningen, som gärna får vara lätt ljummen, över och toppa med tomat och rödlök.
3. Avsluta med fetaost, svartpeppar, några droppar olivolja och persilja. Rostat bröd smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons