Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Mörk tryffel

+
Läs senare
/

cirka 60 stycken
1,5 dl vispgrädde
80 gram glykos (finns på apoteket)
80 gram osaltat smör
300 gram mörk choklad, Valrhona caraibe 66-procentig eller annan mörk choklad
cirka 100 gram kakaopulver till dekoration
cirka 200 gram choklad till doppning

Dag 1: Finhacka chokladen. Koka upp grädde och glykos och häll det över chokladen. Klicka i smöret och låt det smälta. Rör massan till en homogen tryffel, använd slev eller stavmixer.
Täck över bunken med plastfilm och låt stå över natten.

Dag 2: Fyll en spritspåse med tryffel och spritsa upp små kulor på cirka 10 gram. Ställ in i kylen för att stelna en timme. Rulla kulorna jämnt runda.
Smält chokladen och låt den svalna till 30-32 grader.
Rulla kulorna i handen med
lite choklad, därefter i kakaopulvret.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons