Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Örtkryddad falukorv i tomatsås

För 4 personer
600 g falukorv
1 burk kryddig tomatsås
1 gul lök
1/2 msk konc. kycklingfond
några kvistar färsk oregano
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
spaghetti
gröna bönor

Gör så här:
1. Dra bort skinnet från falukorven, skär centimetertjocka skivor som sedan strimlas. Skala och hacka den gula löken.
2. Stek korv och lök lätt i lika delar smör och rapsolja. Lyft över korv och lök till en kastrull.
3. Slå tomatsåsen på korvblandningen och koka upp. Krydda med fond och oregano. Sjud korvgrytan 2-3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Koka spaghettin i saltat vatten. Ge bönorna ett uppkok, inte mer.
5. Lägg upp och garnera med färsk oregano.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons