Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Oxfilé med rostade rotsaker och pepparsås

+
Läs senare

För 4 personer
50 minuter
600 g oxfilé
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till rotsakerna:
1 litet kålrotshuvud
1 palsternacka, 2 morötter
6 gulbetor, 10 potatisar
1 kruka färsk rosmarin
Till såsen: 2 dl grädde
1 dl rödvin, 2 dl vatten
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
1 tsk dragon, 1 msk soja
Gör så här:
1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Potatisarna tvättas och klyftas. Sprid ut allt på ugnssäkert fat, tillsätt en matsked rapsolja och vänd runt med bitar av färsk rosmarin. Ugnsrosta rotsakerna 20 minuter i 200 graders ugn.
2. Koka upp vätskorna till såsen, red av med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med svartpeppar, dragon och soja. Sjud någon minut till och avsluta med salt.
3. Dela oxfilén i fyra delar som steks i lika delar smör och rapsolja. Börja med snittytorna, 2 minuter per sida, och fortsätt med kanterna. Efterstek någon minut till för rosaröd mitt. Lock på pannan vid sidan av spisen i 5 minuter för genomstekt.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons