Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Oxfilé med sallad och tsatsiki

+
Läs senare
/
  • Hemlagad tsatsiki, blandad sallad och en mör köttbit. Svårare än så behöver det inte vara.

För 4 personer
35 minuter
600 g oxfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till tsatsikin:
3 dl fet yoghurt
1 gurka
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
Att äta till:
1 påse blandade blad
2-3 tomater
1 liter rödlök
oliver
färsk timjan
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vatten

Gör så här:
1. Riv gurkan grovt och sprid ut den på flera lager hushållspapper. Salta och låt gurkan stå och dra i 10 minuter. Blanda yoghurt, olivolja och vinäger. Vänd ner gurkan och krydda med riven vitlök. Salta.
2. Blanda en påse med olika salladsblad med tomat skuren i bitar, skalad rödlök skuren i ringar, hackad färsk timjan och oliver. Vispa samman olivolja, vinäger och vatten och slå blandningen över salladen.
3. Dela oxfilén i fyra lika stora bitar. Salta och peppra lätt. Hetta upp en stekpanna och stek köttet en dryg minut per sida i lika delar smör och rapsolja. Vill man ha genomstekt kött kan man lägga lock på pannan efter det att köttet vänts.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons