Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Oxfilépizza med bearnaise

4 personer
Till degen:
1,5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
1 msk olivolja
1 nypa strösocker
1 nypa salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till fyllningen:
2 dl kryddig tomatsås, kan köpas färdig
2 påsar italiensk mozzarella
4 fasta tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
10 färska champinjoner
1 liten gul lök
250 g strimlad oxfilé
2 dl bearnaisesås

1. Lös upp jästen i fingertempererat vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta ner mjölet och låt degen jäsa 30 minuter i övertäckt bunke.
2. Skiva eller riv osten. Skiva champinjoner, skär tomater i klyftor, paprikor i bitar och lök i strimlor. Strimla oxfilén och se till att bearnaisesåsen står klar.
3. Kavla ut degen på bakplåtspapper, som gör det lätt att lyfta över den färdiga pizzan från plåten. Skär ut pizzabottnar med cirka 35 centimeters diameter. Stryk på ett tunt lager tomatröra i form av en oval. Fortsätt med ost och avsluta med champinjoner, lök, tomater och paprika. Vik upp kanterna så att pizzorna kommer att likna båtar.
4. Lyft över pizzorna till plåtar och grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Kolla noga mot slutet. Kanterna ska få färg men inte bli brända.
5. Stek köttet hastigt i het panna. Fördela köttet på pizzorna och toppa med några matskedar bearnaisesås.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons