Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Panerad fisk med remouladsås

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
700 g renskuren torskfilé från säkra bestånd
3 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
2 ägg
2-3 dl veteströbröd
smör och rapsolja till stekning
Till remouladsåsen:
1 dl majonnäs
4 msk crème fraiche
4 msk mycket finhackad pickels
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad kapris
1 tsk ljus fransk senap, eller 1 tsk curry
1 tsk smulad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Att äta till:
citron
kokt potatis

Gör så här:
1. Blanda såsen i god tid. Finhacka pickels, persilja och gräslök i matberedare och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. I dansk remoulad ersätts senapen med en tesked curry.
2. Skär fisken i skinn- och benfria bitar. Krydda bitarna med salt och vitpeppar. Vänd dem sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 1 1/2 minut per sida.
3. Servera fisken nystekt med massor av citron. Kokt potatis är bästa tillbehöret.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons