Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Parisersmörgås

+
Läs senare

För 4 personer
20 minuter
500 g finmald nöt- eller blandfärs
2 ägg
2 msk finhackad gul lök
4 msk inlagda rödbetor i små tärningar
1 msk hackad kapris
1 msk msk konc. kalvfond
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
2 rågbröd av portionstyp
4 ägg
rucolasallad och andra blad
rapsolja

Gör så här:
1. Finhacka inlagda rödbetor, kapris och lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med kalvfond, salt och vitpeppar. Forma 4 biffar som steks 4 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.
2. Stek äggen i olja på ganska låg värme. Rosta rågbröden i brödrost eller ugn. Skölj salladen.
3. Lägg upp bröden på tallrikar och fortsätt med ett lager rucolasallad, biff och till sist ett stekt ägg. En hög med extra sallad av olika blad smakar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons