Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Päronpaj med aprikos

+
Läs senare

Pajen görs i låg pajform med 28 centimeter i diameter
För 6-8 personer
Till degen:
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
150 g kesella
50 g smör
2 msk vatten
Till fyllningen:
3-4 päron, ej för mjuka
100 g aprikossylt/marmelad
2 msk rörsocker
Att äta till:
Iskall vispad grädde alt. vaniljglass
1. Kör samman grahams- och vetemjöl, smör och kesella i matberedaren. Avsluta med vatten. Knåda ihop till deg som läggs svalt i en timme.
2. Skala och skär päronen i klyftor.
3. Kavla ut degen och klä en låg, vid pajform. Förgrädda pajskalet åtta minuter i 200 graders ugn. Strö en matsked rörsocker i botten på pajen, täck sedan med päronklyftor i snyggt mönster och avsluta med aprikossylt eller aprikosmarmelad och resterande rörsocker.
4. Grädda pajen mitt i 200 graders ugn cirka 30 minuter. Låt pajen svalna helt innan den serveras med iskall vispad grädde eller vaniljglass.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons