Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Pasta med lammfärsröra

+
Läs senare

För 4 personer
20 minuter
500 g lammfärs
1 gul lök
1 röd paprika
3 msk mango chutney, gärna het
1 vitlöksklyfta
4 msk konc. tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
salt och svartpeppar
rapsolja
Att äta till:
pasta
tomat, gurka och isbergssallad

Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken ganska fint. Skiva paprikan strimlor. Hetta upp en stekgryta och slå i ett par matskedar rapsolja. Bryn köttfärsen under omrörning till dess den blir grå och grynig.
2. Smaksätt köttfärsen med lök och paprika. Vänd runt någon minut och fortsätt sedan med mango chutney, riven vitlök, tomatpuré, vatten samt sambal oelek. Låt allt koka upp, sänk därefter värmen så att röran bara sjuder sakta. Efter 5 minuter smakas röran av med salt och peppar.
3. Koka upp rikligt med vatten och koka pastan. Var noga med koktiden, se paketet, och överkoka inte. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela köttfärsröran över. Avsluta med svartpeppar och salladsgrönsaker.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons