Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med quorn i paprikasås

Annons


300 g quorn i bitar, 1 gul lök,
3 paprikor, gärna olika färger,
1 msk paprikapulver, 1 vitlöksklyfta, 1 tärning grönsaksbuljong, 4 dl vatten, 2 dl mager grädde, maizena, 1 citron, 1 tsk mejram, 1 krm mald kummin, salt och peppar, rapsolja.
Att äta till: 500 g färsk pasta, blandad grönsallad eller haricots verts.
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Dela paprikorna och ta bort fästen och kärnhus. Skär resten i bitar.
2. Fräs lök och paprika med olja i gryta eller kastrull. Tillsätt quorn och vänd runt. Fortsätt med paprikapulver, pressad vitlök, buljongtärning, vatten och grädde. Koka upp och red lätt med maizena. Sjud grytan i 5 minuter.
3. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Blanda ner skalraspet i grytan och fortsätt med mejram, kummin, salt och peppar. Koka pasta och servera blandad grönsallad eller lättkokta haricots verts till.

Annons
Annons
Annons