Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Pepparbakad lax med kall dillsås

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
800 g hel laxfilé med skinnet kvar, gärna stor lax från mittbiten
1 1/2 msk rapsolja, 1 tsk salt
1 msk torkad grönpeppar
1 msk torkad rosépeppar
1 tsk svartpeppar
1 påse gult senapsfrö, ca 25 g

Till såsen:
2 dl crème fraiche
4-5 msk majonnäs
1 dl finhackad dill, salt
1 burk kungslaxrom, ca 80 g

Gör så här:
1. Stöt pepparsorterna i mortel. Putsa bort eventuella ben och hinnor från köttsidan på laxen. Lägg den med skinnet nedåt på ugnsfast fat som oljas lätt för att fisken inte ska fastna helt. Gnid in köttsidan med olja. Krydda fisken med salt, den stötta pepparblandningen och senapsfrö.
2. Stick in en stektermometer i den tjocka delen av laxen och sätt in den i 175 graders ugn. Fisken är klar när kärntemperaturen är cirka 60 grader, vilket normalt tar ungefär 20 minuter.
3. Blanda crème fraiche med majonnäs, hackad dill och en nypa salt. Servera såsen kyld till fisken och garnera med storkornig kungslaxrom, dill och citron. Blandade blad och kokt potatis passar bra till.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons