Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Persiljejärpar med gräddsås och pressgurka

+
Läs senare

För 4 personer
35 minuter + 1 timme för gurkan
Till köttfärssmeten:
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk konc. kalvfond + 3 msk vatten
1/2 msk finhackad färsk timjan
3 msk grovt hackad persilja
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 msk konc. kalvfond
1 msk rödvinbärsgelé
1 msk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Till pressgurkan:
1 gurka
1/2 tsk salt
2 msk ättika (12%)
3 msk strösocker
1 dl vatten
1 dl finhackad persilja
Att äta till:
kokt potatis
isbergssallad

Gör så här:
1. Skiva gurkan tunt. Salta och lägg skivorna i en skål. Täck med en tallrik och sätt en tyngd ovanpå. Ställ svalt i 1 timme. Sila av vätskan. Blanda ättika, socker och vatten. Slå på blandningen samt hackad persilja. Ställ svalt i 30 minuter.
2. Blanda köttfärssmeten och forma avlånga köttbullar som steks i lika delar smör och rapsolja.
3. Koka upp vatten, grädde och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med gelé, soja, salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons