Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Pitabröd

+
Läs senare

1 msk torkad jäst
1 msk salt
2 msk honung
8 hg vetemjöl
7 dl ljummet vatten

Blanda honung, jäst och 2 dl ljummet vatten i en skål, ställ på en dragfri och varm plats i 10 minuter.
I en stor skål häller du i 450 g av vetemjölet, tillsätt jästblandningen och 5 dl fingervarmt vatten. Vispa blandningen rejält i ett par minuter. Tillsätt sedan salt och hälften av det resterande mjölet.
Rör om ordentligt igen.
Mjöla ett bakbord och knåda degen i 10 minuter. Tillsätt mer mjöl om du behöver. Degen ska vara fast men inte hård.
Lägg degen i en lätt oljad skål.
Låt den jäsa på en dragfri och varm plats tills den fördubblats.
Värm ugnen till 230 grader.
Slå ner degen och knåda den. Dela den i 12 lika stora bitar och kavla ut runda tunna kakor.
Lägg dem på en bakplåt täckt med bakpapper. Inget fett nu!
Låt dem jäsa under en ren handduk i 10 minuter.
Grädda i 8 minuter.
Om din pita inte får någon ficka och inte jäser upp så den delar sig, ska du höja ugnsvärmen något. Blir de för bruna, spreja vatten in i ugnen.
Låt dem svalna, och lägg i platspåsar.
Pitabröd går bra att frysa, värm dem lätt före servering.
Torrt pitabröd kan du rosta i ugnen och bryta och servera i sallad eller som chips till dina dips.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons