Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Portionsstekt fläskfilé

+
Läs senare

4 personer
600 g fläskfilé
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
1. Putsa bort synligt fett från fläskfilén. Skär köttet i fyra-fem centimeter breda bitar som vänds på högkant och bankas ut lätt med knuten hand eller köttklubba.
2. Värm en stekpanna och tillsätt lika delar smör och rapsolja.
Blandningen av fett gör att smaken blir som om köttet enbart stektes i smör, men man slipper problemet med fett som blir mörkt och bränt eftersom oljan tål värme betydligt bättre än smör.
Stek köttet två-tre minuter på vardera sidan. Salta och peppra först efter det att köttet vänts, allt för att inte saltet ska dra ur köttsafterna med torrt kött som följd.
Serveras med rödvinssky, lökbrynta kantareller och ugnsstekta tomater.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons