Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Salta kex och kringlor

+
Läs senare

Goda till ostbrickan eller som snacks

Ca 40 st.

75 g smör

1 dl mjölk, 3%

1/2 paket jäst

3 1/2 dl vetemjöl

Till pensling:

1 äggvita

grovsalt

1. Smula jästen i en degbunke. Lägg smöret i en kastrull och slå på mjölken.

Smält samman smör och mjölk och se till att blandningen håller fingertemperatur.

Lös upp jästen med lite av vätskan innan all vätska och vetemjöl tillsätts. Arbeta samman till en smidig deg.

2. Dela degen i fyra lika stora

delar som i sin tur delas i 10 små bitar. Rulla ut bitarna till smala längder och forma kringlor direkt på plåtar täckta med bakplåtspapper.

Vill man ha kex kavlas degen ut och kexen tas ut med kakmått och läggs på plåt.

Färdiga kex kan naggas med kruskavel eller gaffel.

3. Låt kringlor eller kakor vila

under bakduk i 20 minuter. Vispa äggvitan lätt och pensla kringlor och kex tunt.

Strö över grovsalt i måttlig mängd och grädda mitt i 225

graders ugn med ugnsluckan lite på glänt så att bakverken torkar och blir knapriga under gräddningen.

Beräkna tiden i ugn till mellan 7 och 10 minuter.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons