Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Senapsgriljerad fläskytterfilé med rotsakspytt och rosmarinsås

+
Läs senare

För 4 personer
1 timme
600 g fläskytterfilé
salt och peppar
smör och rapsolja
Till griljeringen:
1 msk senap
1/2 tsk farinsocker
1 äggula
4 msk veteströbröd
Till pytten:
6 fasta potatisar
1 morot
1 palsternacka
100 g kålrot
100 g rotselleri
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk finhackad, färsk rosmarin
1 msk svensk senap
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Gör så här:
1. Salta, peppra och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Lägg köttet i ugnsfast form, stick in en stektermometer och efterstek i 175 graders ugn till termometern visar 65 grader. Ta ut köttet och stryk på en blandning av senap, farinsocker och äggula. Avsluta med ströbröd. Höj ugnstemperaturen till 200 grader och stek köttet till termometern visar 80 grader.
2. Skala, tärna och stek rotsakerna.
3. Koka upp grädde, vatten och kalvfond i en kastrull. Tillsätt finhackad rosmarin, senap och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons