Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Sill med dilldressing och stenbitsrom

+
Läs senare

För 6-8 personer:
6 inlagda sillfiléer
10 cm purjolök
1 litet knippe dill (eller 3 msk dl hackad, fryst)
1 msk fint riven färsk ingefära
1 1/2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1-2 burkar röd stenbitsrom
extra dill till garnering

Spola av sillen hastigt i kallt vatten. Skär sillen i knappt två centimeter breda gaffelbitar som läggs i durkslag för att rinna av.
Hacka dillen fint. Skala och riv ingefäran mycket fint. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda dill, ingefära och purjolök med majonnäs och crème fraiche. Blanda sill och marinad och häll upp på fat med kanter. Garnera med stenbitsrom och dill.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons