Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Skinkstek med ingefärsgräddsås

+
Läs senare


1 kg skinkstek
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
Till såsen:
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 1/2 dl sky från steken
1 msk konc. kalvfond
1 1/2 dl grädde
1 msk färskriven ingefära
sojakulör
salt och vitpeppar
Gör så här
1. Gnid steken först med olivolja och kryddor. Stick in en stektermometer och lägg steken på galler över en långpanna. Slå 2 deciliter vatten i långpannan och sätt in allt i 175 graders ugn. Stek tills termometern visar 70 grader. Skölj ur långpannan med 2 deciliter varmt vatten. Sila vätskan till såsen.
2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med sky, koka upp, tillsätt fond, grädde, ingefära och sjud såsen 5 minuter. Färga med sojakulör, salta, peppra och sila såsen.
3. Ge färdig rotfruktsblandning ett uppkok i vatten smaksatt med salt och timjan. Låt rotsakerna rinna av i durkslag. Lägg upp rotsaker, skivad stek och toppa med sås. Kokt potatis och äppelmos hör till.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons