Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Smörstekt torsk med kräftgarnityr

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
600 g skinn- och benfri torskfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
kokt potatis
4 kräftor
1 citron
2-3 tomater
blandade blad
1 liten gul lök
dillkronor för dekoration

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar. Vänd bitarna i tur och ordning i uppvispat ägg, vetemjöl och veteströbröd. Salta, peppra och stek fisken i mest smör och lite rapsolja. Vänd bitarna allt efter att de får fin färg. Sänk värmen ordentligt, lägg på lock och låt fisken eftersteka ett par minuter.
2. Lägg upp fisken på tallrikar dekorerade med blad, tunna lökbitar, citron och tomatklyftor. Lägg ett par matskedar smör i pannan. När smöret smält skedas det över fisken.
3. Toppa med en kräfta på varje tallrik och gärna en och annan dillkrona för utseendets skull. Kokt potatis smakar bäst till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons