Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt fisk med fänkålsstuvning

Annons


30 minuter
600 g hoki- eller kapkummelfilé
2-3 msk ströbröd av vete
salt och vitpeppar
smör till stekning
Till stuvningen:
1 stor fänkål
1 gul lök
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mager grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
salt och peppar
Att äta till:
blandad grönsallad
dill
citron
kokt potatis
Gör så här:
1. Strimla fänkål och gul lök ganska tunt. Fräs strimlorna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med grädde, vin eller buljong. Sjud stuvningen några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Vänd fiskfiléerna i ströbröd och stek dem med smör i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
3. Lägg upp stuvningen och toppa med fisken. Dekorera med dill och citron. Kokt potatis och blandad grönsallad passar bra till.

Annons
Annons
Annons