Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Stekt fisk med fänkålsstuvning

+
Läs senare


30 minuter
600 g hoki- eller kapkummelfilé
2-3 msk ströbröd av vete
salt och vitpeppar
smör till stekning
Till stuvningen:
1 stor fänkål
1 gul lök
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mager grädde
1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong
salt och peppar
Att äta till:
blandad grönsallad
dill
citron
kokt potatis
Gör så här:
1. Strimla fänkål och gul lök ganska tunt. Fräs strimlorna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med grädde, vin eller buljong. Sjud stuvningen några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Vänd fiskfiléerna i ströbröd och stek dem med smör i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.
3. Lägg upp stuvningen och toppa med fisken. Dekorera med dill och citron. Kokt potatis och blandad grönsallad passar bra till.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons