Annons
Annons
Annons

Stekt salsiccia med kumminkål och örtmos

För 4 personer

600 g salsiccia, gärna rå korv

smör och rapsolja

Till kålen:

1 huvud färsk vitkål

50 g smör

1 tsk hel kummin

salt och svartpeppar

Till örtmoset:

10-12 potatisar av mjölig sort, gärna mandelpotatis

2 dl mjölk

2 msk finhackad färsk basilika

Att äta till:

blandade salladsblad

tomatklyftor

groddar

1. Skala och koka potatisarna i osaltat vatten. Slå bort kokvattnet när potatisarna är helt mjuka, låt dem ånga av och mosa sedan med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt kokande mjölk och smaka av med salt, peppar och hackad basilika.

2. Dela vitkålshuvudet genom roten. Ta bort rotstocken och skär vitkålen i ganska stora klyftor. Smält smöret i en vid panna eller en kastrull och lägg i kålen. Vänd runt några gånger och tillsätt sött kummin. Ös kålen med smör fler gånger och låt den dra i fettet på låg värme i 10-15 minuter. Salta och peppra mot slutet.

3. Om korven sitter ihop ska den stekas utan att delas. Stek korven i smör och rapsolja i en panna, strax under medelvärme, så att skinnet inte spricker. Vänd korvarna försiktigt flera gånger. Total stektid brukar vara 10-12 minuter. Lägg upp och garnera med blad, tomatklyftor och groddar.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons