Annons

Superenkel supergod dessert

/

Nog för att vi äter så det knakar under julen, men visst finns det väl plats för en liten efterrätt?

Vad passar då bättre än en pannacotta?

Den är dessutom perfekt eftersom du kan förbereda grunden redan dagen före och sedan ”garnera” med det du vill.

Jag tycker att en helt vanlig pannacotta med vanilj är godast, men det finns massor av olika smaker du kan tillsätta om du gillar annat.

Vad du sedan vill ”garnera” med är helt upp till dig. Hallonsås är alltid gott förstås, annars kan man bara mosa frysta blåbär och hallon med lite florsocker eller mixa hjortronsylt. Rårörda lingon och krossad pepparkaka är ett annat tips.

Vill du ha en helt slät topping så är det bäst att låta bären rinna av genom en sil.

Gör inte heller pannacottan för stor, det räcker med ett litet glas eller en liten skål. Oftast är man ju som sagt mätt så det räcker.

Annons
LÄS OCKSÅ
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons