Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Svensk biff Stroganoff

+
Läs senare

För 4 personer
30 minuter
700 g utskuren biff
1 gul lök
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
4 msk konc. tomatpuré
5 dl vatten
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1/2 msk konc. kalvfond
1 tsk strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
långkornigt ris
blandade blad

Gör så här:
1. Skär köttet i centimeterbreda strimlor. Skala och skiva den gula löken. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja någon minut. Tillsätt löken och fortsätt bryna någon minut. Salta, peppra och dra pannan från värmen.
2. Koka upp vatten och tomatpuré i en kastrull. Smaksätt med vinäger, grönsaksbuljong, fond och socker. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Vänd ner kött och lök i såsen och låt allt sjuda ett par minuter. Servera med ris och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons