Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Thailändsk Tom Yam

+
Läs senare

För 4 personer
Till soppgrunden:
1 1/2 liter vatten
1 selleristjälk
1 gul lök
2 limefrukter
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc. kycklingfond
Till räksoppan:
3 msk citrongräs, finhackat
1 msk fisksås
1 msk rostad chilipasta eller finhackad färsk chili (kan minskas om man inte vill ha soppan alltför stark)
15-20 champinjoner
300 g skalade räkor
1 kruka färsk koriander

Hacka selleri och gul lök. Riv det yttersta skalet från väl rengjorda limefrukter och pressa sedan ut saften. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten och tillsätt allt som ingår i soppgrunden. Koka 5 minuter och sila.
Stöt citrongräset, dra bort det yttersta lagret och hacka resen riktigt fint. Skiva svampen och hacka koriandern grovt. Rostad chilipasta kan vara svårt att få tag på, kolla i butiker med asiatisk inriktning. Den kan ersättas med finhackad färsk chili.
Lägg hackat citrongräs, svamp och chili i en kastrull. Slå på soppgrunden, fisksås och koka allt ett par minuter. Avsluta med koriander och räkor.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons