Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Top blade steak med Café de Parissmör och rödvinssky

+
Läs senare
/

För 4 personer

600 g top blade steak (luffarstek)
1 krm curry
salt och svartpeppar
smör och rapsolja

Till smöret:
100 g smör
1 tsk curry
1 tsk dragon
1 tsk ketchup
1 krm senap av dijontyp

Till skyn:
2 dl vatten
2 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 tsk kinesisk soja

Att äta till:
ugnsstekta potatishalvor
stekta tomathalvor

1. Ta fram köttet och låt det ligga i rumstemperatur en halvtimme före tillagning. Blanda smöret, en förenklad form av det världsberömda Café de Parissmöret, och spritsa gärna ut det som snygga toppar. Spara lite till potatisarna.
2. Dela stora potatisar, helst av mjölig sort, på längden. Smöra snittytan med kryddsmöret och baka dem med snittsidan uppåt i 200 graders ugn i 25-30 minuter.
3. Koka upp vatten, rödvin och kalvfond. Red av med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
4. Krydda köttet med salt, peppar och ytterst lite curry. Stek det 2-3 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Stek snittytan på halverade tomater.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons