Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullas kanelkryddade äppelkräm

Annons


4-5 syrliga äpplen
5 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 bit hel kanel
1 1/2 msk potatismjöl
1 msk citronsaft

1. Koka upp socker och vatten. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Blanda frukt,
kanel och sockerlag och sjud till dess äppelklyftorna är nätt och jämnt mjuka.
2. Ta upp drygt hälften av äppelbitarna med hålslev. Fortsätt att koka krämen så att frukten kan vispas sönder.
3. Lös potatismjölet i några matskedar kallt vatten och rör ner blandningen.
Ge krämen ett uppkok, men inte mer. Ställ krämen att svalna. Ta upp kanelbiten och tillsätt citronsaft samt de hela, lättkokade äppelbitarna. Kyl och servera med mjölk.

Annons
Annons
Annons