Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Visst kan man göra egna kexchoklad

+
Läs senare
/
  • Visst går det bra att göra egna kexchoklad. Och gott blir det också.
  • Visst går det bra att göra egna kexchoklad. Och gott blir det också.
  • Visst går det bra att göra egna kexchoklad. Och gott blir det också.

Så var det slut på maj månad, och vi går in i den första sommarmånaden, juni. Visst låter det härligt?! Med allt vad det innebär av skolavslutningar, examen, konfirmation och annat roligt.

Här bredvid får du bra tips på mat att servera när man ska bjuda många. Då är ju en buffé oslagbart. Testa gärna.

Jag bjuder den här veckan på något helt annat, gott och alldeles perfekt att ha i kylen. Kexchoklad är väl något som nästan alla någon gång ätit. Bra att ta till på utflykten, som mellanmål eller när man är sugen på något sött, men ändå inte vill ha något riktigt godis.

Det går alldeles utmärkt att göra egna kexchoklad. Det som kan kännas lite bökigt är väl att få chokladen runt omkring i ett jämnt lager. Jag tog två gafflar, doppade och skrapade av allt eftersom. Sen la jag dem på ett bakplåtspapper på ett galler. När de stelnat var det enkelt att få loss dem från papperet. Förvara dem i en burk i kylskåp. För en gång skull tror jag inte att det är så bra att frysa.

Storleken bestämmer man själv, jag fick ut tre bitar av varje kex, men vill man ha mindre bitar är det bara att skära dem så.

Tips och frågor mailar du som vanligt till; helena.bjorklund@gd.se

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons