Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Smak från Nordafrika

+
Läs senare
/
  • Lammgryta, eller lammtagine som rätten heter om den tillagas i den speciella grytan med lock, doftar intensivt av kryddor vi känner igen från svenskt julfirande.

De nordafrikanska köken doftar starkt av exotiska kryddor. Man drar sig inte för att krydda rikligt och framför allt använda flera olika kryddor i samma rätt.

Smaker och dofter sliter i varandra och resultatet blir inte sällan en chockartad upplevelse för oss försiktiga nordbor.
Vanliga kryddor är nejlika, kanel, saffran, spiskummin, koriander, kryddpeppar, chili, anis och ingefära. Vill man laga mat med nordafrikansk inspiration kan man exempelvis krydda couscous med en eller flera av dessa kryddor. Ett annat sätt att smaksätta nordafrikanskt är att blanda frukt, färsk eller torkad, nötter och massor av lök i maten.
Dan Strandqvist/TT Spektra
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons