Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem gästrikar klara för SM-finalen i isracing

SMK Gävle blir bra representerat när SM-finalen i isracing avgörs på HZ Arena i Hallstavik i slutet på månaden.
Totalt kommer fem förare till start med anknytning till klubben.

Annons

SM-finalen kommer att köras söndagen den 26 februari och liksom ifjol är det på HZ Arena (före detta Orionparken) i Hallstavik som kampen om medaljerna kommer att stå.

Något SM-kval har inte genomförts i vinter. Istället har Svenska Motorcykelförbundet, Svemo, nominerat de 18 förare som får delta.

Albin Lindblom, Conny Fastesson samt Lars Nyqvist har samtliga SMK Gävle som klubbadress. Därtill kommer även Andreas Westlund och Jonas Andersson – Gävleförare i serien, men med Rospiggarna SK stämplat på licensbrickorna.

Dessutom finns SMK:s Rickhard Edlund och Michael Sjögren med bland de fem som kallas in vid eventuella återbud.

Ifjol var det rena holmgången i SM-finalen, där det bjöds dramatik utöver det vanliga. Sällan har en mer rafflande isracingtävling körts i landet, där Örnsköldsviks Stefan Svensson till slut knep guldet. Detta trots att han var mer eller mindre groggy efter en vådlig kullerbytta överskyddsstängslet i det första startförsöket.

Stefan vill gärna försvara sin titel, men utmanas av sonen Niclas Kallin-Svensson, klubbkollegan Ove Ledström samt Strömsunds Jimmy Olsén, samtliga VM-finalister innevarande säsong. Även Martin Haarahiltunen, Ö-vik – segrare i Posa Serenius Finalrace på Gävle Motorstadion härom sistens – finns med bland favoriterna.

SE OCKSÅ:

Haarahiltunen tog hem segern i Posas avskedstävling – men har inte råd att köra VM

Se Posas sista race – efter 40 år på isracingovalerna: "Men jag slutar aldrig åka hoj"

Annons
Annons