På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Sagolikt äventyr i Vernes fotspår

+
Läs senare
/

”Det är vad jag kallar för resa det”, sa Hasse Alfredson i en historisk sketch tillsammans med Tage Danielsson och precis så är det i detta sagolikt fantasifulla och färggranna äventyr signerat den kanadensiske filmskaparen Brad Peyton.

3D-tekniken höjer upplevelsen även om de bästa effekterna dröjer tills en helikopter går överstyr och diverse plåtbitar flyger ut över salongen. Då och vid ytterligare några tillfällen hukar man sig för attacker från gigantiska djur och stenbumlingar i den mystiska öns djungel där människan inte hör hemma.

Precis som föregångaren ”Resan till jordens mittpunkt” är historien en flirt med Jules Vernes romaner, men också en hybrid med Stevensons likaledes klassiska ”Skattkammarön”, Jonathan Swifts ”Gullivers resor) och moderna tiders filmsagor som ”Jurassic Park” och i viss mån diverse rymdäventyr.

Kors. så många strapatser han tvingas stå ut med, styvpappan Hank (”The Rock” Johnson) för att han ska vinna äventyrslystne hustrusonen Seans gunst. Relationen mellan de båda är minst sagt kylig innan de gemensamt ger sig iväg för att utforska den hemliga paradisön där Seans farfar (gestaltad på ett uppspelt och humoristiskt vis av veteranen Michael Caine) tycks ha slagit rot och nu skickar signaler till sonsonen.

För att komma till ön ”mutar” de en hispig helikopterförare (Luis Guzmán är verkligen knäppt rolig) och dennes söta dotter Kailani. Självfallet säger det klick för Sean direkt, men han får minsann jobba för att nå ända fram.

Den mystiska ön är på väg att försvinna i havet snabbare än väntat och det blir en kamp mot klockan för att kvintetten ska hitta sin räddning i form av Kapten Nemos berömda ubåt Nautilus…

Stefan Andersson

  • Journey To The Mysterious Island

    Filmstaden & Roxy/Star

    Regi: Brad Peyton.

    I rollerna: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Vanessa Hudgens, Luis Guzmán, Michael Caine m fl.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons