Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brolle blir Buddy Holly

/

Annons

Kjell Junior Wallmark, alias Brolle, blir Sveriges Buddy Holly. Han får huvudrollen i musikalen om rocklegendens liv på Göta Lejon i Stockholm nästa år.

– Det känns skitkul! Hans musik har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag började tjuvlyssna på farsans plattor när jag var elva, tolv år. Det här känns väldigt rätt, säger Brolle.

Det är bara några dagar sedan Brolle gjorde musikaldebut i ”Footlose” på Wallmans Intiman i Stockholm. Men trots att han är så färsk i branschen tvekar han inte att ta sig an en ännu större roll – och en långt större utmaning.

– Innan jag fick rollen i ”Footlose” hade jag aldrig dansat och sjungit förut. Det närmaste jag kommit en scen var när jag var åsnebakdel i ”Nalle Puh” när jag gick i trean. Men den här rollen ligger mig så nära musikmässigt och stilmässigt så jag är inte orolig, säger Brolle.

”The Buddy Holly musical” får premiär på Göta Lejon den 12 februari nästa år. Det innebär ett definitivt slut på alla spekulationer om Brolle ska medverka i Melodifestivalen eller ej.

– Jag har varken tid eller lust att göra Melodifestivalen i år.

Brolle har haft ett hektiskt år: han kom tvåa i TV 4:s ”Körslaget”, medverkade i ”Allsång på Skansen” två gånger i somras och har legat högt på Svensktoppen med ”Det är hon”. Men han saktar inte ned på takten, i stället siktar Brolle på att släppa en ny platta lagom till nästa sommar.

– Jag sätter mig och skriver nya låtar i höst, som drar lite åt rockabillyhållet. Det är en platta jag aldrig trodde att jag skulle göra, men nu känns det rätt tidsmässigt. Drömscenariot är att göra Buddy-showen i vår och åka på turné i sommar med en ny skiva, säger han.

/TT Spektra

Annons
Annons
Annons