Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother redo för ny resa

/

Ikväll är det dags för Moneybrothers turnépremiär i Stora Gasklockan.

Annons

Hej, Anders, finns det en tanke bakom det faktum att du startar nya turnén just i Gävle där du gjort ett flertal succéfyllda framträdanden genom åren?

– Jag anar att det är grabbarna på produktionsbolaget Luger, som ursprungligen kommer från Gästrikland, som vill ha det så och inte mig emot. Gasklockan blir en ny bekantskap för mig, hört mycket gott om det spelstället. Jag brukar annars starta turnéerna i Uppsala men jag gillar verkligen Gävle och har många fina minnen därifrån.

Vill du nämna något som du kan dra dig till minnes?

– Ja, en gång när jag jobbade på Riksteatern var jag någonstans utanför centrum på besök hos en kille som byggt upp en egen teater. Han jonglerade på ett helt fantastiskt sätt.

Heter han Johan Wellton kanske?

– Just det, så var det.

Något annat?

– I början på musikkarriären spelade jag i ett punkband som hette Monster. Vi var i Gävle och fördrev tiden före kvällens spelning under en bro eftersom det regnade som sjutton. Alltfler musikvänner strömmade till och snacket kom verkligen igång.

Många tycker att din nya platta påminner om punktiden, vad anser du om det?

– Visst kan jag hålla med om det, rocken är punkigare, litet mera skrammel, irritation och aggression än på länge, men det kan ändå inte direkt beskrivas som punk.

Det var alltid utsålt när du spelade på Spegeln, tre gånger blev det som Moneybrother och även Pengabrorsan innan lokalen tvingades krympa på publikplatserna. Känns det trist att inte komma dit igen?

– Nej, det blir spännande med Gasklockan och förhoppningsvis ännu mer folk. Ett antal av mina vänner i Stockholm står på gästlistan och tänker åka upp till Gävle. Det är ju i alla fall premiär, sen blir det spelningar varje helg i Sverige, Norge, Finland och Tyskland innan det är dags att ta julpaus.

Är det så att låtarna från ditt sjätte album, ”This Is Where Life Is” dominerar – eller?

– Skivan har sålt bra eftersom många äldre personer fortfarande köper fysiska plattor, medan det finns en massa i 20-årsåldern som aldrig köpt en skiva. Jag åker inte ut på turné för att spela nya plattan rakt igenom utan tänker blanda med litet äldre material och en del låtar som vi inte lirat förr.

Ha en trevlig turnépremiär då!

– Tack så mycket, ser fram emot att möta Gävlepubliken igen.

Annons
Annons
Annons