Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för allt, Soundtrack Of Our Lives!

/

The Soundtrack of Our Lives packar ihop efter 17 år och sex plattor. Avskeds­skivan ”Throw It Into The Universe” känns för frontfiguren Ebbot som en naturlig avslutning.

– Vi har gjort klart det vi ska göra klart, helt enkelt, säger han.

Annons

Redan för ett år sedan bestämde Soundtrack of Our Lives att den nya plattan skulle bli den sista. På skivans 13 spår samsas gamla låtar med nyskrivna. De har byggt vidare på idéer som legat och ruvat länge. Men det är inte förrän nu som låtarna klickat med tiden.

Bandet har varit försiktiga med att hoppa på olika trendtåg, den nya skivan följer ett vant mönster.

– Musiken är tidlös, om man lyssnar på vår första platta och på den här kan man inte höra vilken som är ny eller gammal, säger Ebbot som tycker att det märks tydligt att ”Throw It Into The Universe” är en avskedsplatta.

– Det är som att lyssna på ”Abbey Road” med Beatles, det är någonting som säger farväl, säger han.

Efter 17 år och tusentals timmar på turné samlas höjdpunkter och fina minnen på hög. Martin Hederos minns extra tydligt det första USA-äventyret 2002 efter att de slagit igenom med skivan ”Behind The Music”. Han glömmer aldrig besöken i Los Angeles, San Francisco och San Diego.

– Vi hade redan byggt upp en skara med inbitna skivsamlare som mötte oss. Det var en konstig känsla av att komma hem.

Ebbot fyller i:

– Det var väldigt välkomnande. Precis som att vi kom från en helt annan värld och de hade väntat på oss. Det var magiskt.

Bandnamnet The Soundtrack of Our Lives låter tämligen grandiost men ser ut att leva upp till sin storhet. Martin Hederos vet en person som har lyssnat på deras musik på sin dödsbädd och flera som har gift sig till den. Att deras musik blivit det viktigaste i en del människors liv är det djupt stolta över.

– Det fanns en tydlig vision. Det skulle vara storslaget, allmänmänskligt och lite skruvat, säger Mattias Bärjed.

Tiden tillsammans har varit ett lyxliv som är få förunnat. Allt de har upplevt går omöjligt att översätta i pengar.

– Det är som att få leva tio liv i ett under de här åren. Att sluta känns bara positivt. Det hade känts jobbigt om det var en dålig skiva. Nu slutar vi med flaggan i topp, och det är en underbar känsla, säger Ebbot.

Men helt och hållet hej då är det kanske inte. De är på tok för glada spelmän för att lova att aldrig mer stå på en scen tillsammans.

– Man behöver inte känna att det aldrig kommer att hända. Men vi försvinner en lång tid, säger Martin Hederos.

Bandet spelar hela 2012 ut. Sen väntar nya projekt. Martin Hederos har sitt band Tonbruket, Mattias Bärjed är gitarrist i rockbandet Free Fall och Ebbot har fullt upp med inhopp på diverse andra produktioner.

Annons
Annons
Annons