Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraften i det fria skapandet

/

Den svenska indiesuccén ”Minecraft” har redan funnits tillgänglig på nätet i över ett år, men det är först nyligen som spelet blev färdigt.

Annons

Det är dock en sanning med modifikation, för det kommer nya förbättringar och uppdateringar hela tiden.

Det nya i spelet är att det nu finns en ramberättelse och ett slut, med drake och allt. Dessutom finns det monster och fiender och man kan både dö och mista hela den bana man skapat.

De nya spellägena Hardcore och Survival fördjupar spelupplevelsen utan att rubba ”Minecrafts” kärna. Det är fortfarande en sandlåda där du bygger och berättar dina egna historier. Den som inte vill ha drakar eller fiender kan strunta i det och bara bygga, samla och hitta på helt fritt.

Man samlar material ungefär som i andra strategispel: Hugg ned träd för att samla trä som kan bli plankor. Samla kol, järn, kött, djurhud, ädelstenar och så vidare. Alla saker kan du sedan använda till att bygga palats, skyskrapor, bondgårdar, kojor eller vad du nu vill. Som ett oändligt lego.

I början kan man bli frustrerad eftersom man inte får minsta lilla handledning. Tricket är att kolla alla instruktionsfilmer och videos som andra spelare gjort. Det finns för övrigt över två miljoner Minecraft-relaterade filmer på Youtube!

Från mina första stapplande steg i spelet för över ett år sedan har ”Minecraft” utvecklats till att vara som en kompis jag hänger med. Bättre betyg till ett spel har jag faktiskt svårt att komma på.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Annons
Annons
Annons