Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslaget Tintin-äventyr

/

Ett spel som bygger på serietidningar, och en film, har egentligen inga förutsättningar att lyckas.

Annons

Men nya Tintin-spelet från Ubisoft trotsar spelvärldens oskrivna lagar och levererar ett riktigt snyggt och stort äventyr för yngre spelare.
Ubisoft har verkligen satsat stort, för här bjuds på varierande spelgenrer. Basen i spelet är ett välgjort plattformsäventyr där Tintin tar sig fram längs roliga banor och slår ner fiender så att stjärnor snurrar runt deras huvuden. Däremellan letar man spår med hjälp av Milou, flyger flygplan i stormar och kör motorcykel i öknen. Allt medan man skjuter på flygplan, bilar och skurkar på mc eller fäktas mot pirater. Alla moment håller inte samma klass, de går i en skala från toppklass på plattformandet till rätt dåligt på fäktandet. Även grafiskt varierar det, från skitsnyggt till rätt fult.
Men Ubisoft har mitt i allt lyckats behålla Tintins charm och seriernas mix av äventyr och humor. Att vi får spela med engelska röster och svenska texter är så klart ett minus (nej, kära britter, han heter Milou, inte Snowey), men ett begripligt sådant. Plus också för flerspelarläget där man kan spela olika banor tillsammans som Tintin och Haddock.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Annons
Annons
Annons