Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Nu finns en entre-prenörprofessor

GÄVLE I tre år har professuren i entreprenörskap vid Högskolan i Gävle varit vakant.
Nu sätter sig Lars-Torsten Eriksson på den posten.
- Det känns spännande, säger han.

Han har varit med sedan begynnelsen i slutet av 1970-talet och kallar sig själv för en nestor på högskolan. Nu lämnar han rollen som programansvarig för ekonomutbildningen för en tjänst som varit vakant under tre år.
-Jag kommer att jobba mycket mer på rörlig fot än jag gjort tidigare. Fokus kommer att ligga på entreprenörsfrågor och att stimulera samarbeten mellan högskolan och företag, säger han.

Det var år 2003 som Sparbanksstiftelsen gick in med nio miljoner kronor till två professurer - i innovation och entreprenörskap. Satsningen var ett samarbete mellan stiftelsen, högskolan och centrum för flexibelt lärande i Söderhamn.
Den förstnämnda professuren tillsattes medan den andra har varit svårare att rekrytera till. Lars-Torsten Eriksson är professor i företagsekonomi och anses därmed vara väl lämpad för tjänsten.
-Jag ser entreprenörskap som ett tillämpat område inom företagsekonomin. Jag har forskat mycket omkring affärsutveckling som handlar om att ta fram nya produkter och hitta nya marknader. Att utveckla en affärsidé som redan finns är en minst lika viktig del i entreprenörskap som att starta nya företag, säger han.
Sparbanksstiftelsens pengar kommer att räcka fram till slutet av år 2008. Därefter förväntas högskolan finansiera tjänsten på egen hand.
Erik Wikström
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons