Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

En spännande och välkommen utmaning

Debatt

I ett dynamiskt samhälle är det alltså ingen som "tar arbete för någon annan", skriver Margareta Sidenvall, KD.

Tack för brandfacklan som Mattias Karlsson och Roger Hedlund, (SD presenterade i Gefle Dagblad den 5 maj angående förutsättningar för arbete. Inviten var bra då den ger en chans till svar med något annorlunda vinkling än den som ni gör.

Jag tror alla partier vill hitta vägar ut ur arbetslösheten som är för hög  – även om vi står oss väldigt väl i jämförelse med många andra länder i Europa. Ibland är det svårt att se allt som görs – för man är ju förstås inte nöjd förrän alla som vill och kan arbeta får möjlighet till detta.

För Kristdemokraternas del inser vi att antalet arbetsmöjligheter inte är begränsade utan att processen är dynamisk. I samhällen med fler medborgare är det flera som är innovativa. I ett dynamiskt samhälle är det alltså ingen som "tar arbete för någon annan".

Fler människor skapar flera arbetstillfällen. Här är utrikesfödda en stor tillgång. Ett litet exempel – vad skulle restaurangutbudet i vårt land vara utan alla nya spännande matställen att njuta av.

Tyvärr har vi hittills inte varit så framgångsrika i att underlätta för utbildade utrikesfödda att få sin utbildning validerad och på ett flexibelt sätt kompletterad. Vårt regelverk har varit lite för strikt och har hindrat Sverige att få tillgång till kompetent arbetskraft från andra länder. Här finns det mycket att göra och alla goda idéer är välkomna.

Jag tycker det är bra att SD gör oss alla medvetna om att integreringen inte fungerar optimalt i Sverige. Svaret ligger dock inte i att hindra människor att komma hit.

Kristdemokraterna vill i stället vara kreativa i integreringsarbetet till gagn för alla. Vi behöver invandringen i Sverige på grund av den negativa befolkningsutveckling som vi och hela Europa har utan invandring. Vi är också väl medvetna om att kriser i vissa länder tvingar människor att ge upp sina hem. Vi behöver helt enkelt varandra.

Integrering är en spännande utmaning som när den fungerar gagnar oss alla. Låt oss hjälpas åt så att alla som bor i Sverige – oavsett ursprung - kan skapa ett vitalt och innovativt samhälle.

Margareta Sidenvall

Kristdemokraterna i Hudiksvall

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons