Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Många bra lärare kan utbilda en hel värld

+
Läs senare
Debatt

Kunskaper är avgörande för länders förmåga att hantera en mängt olika utmaningar, skriver Lärarförbundet med anledning av Världslärardagen.

I dag firar Sveriges lärare Världslärardagen tillsammans med sina kollegor runt om i världen. Syftet med dagen är att uppmärksamma hur viktiga lärare är för att alla barn och ungdomar ska få den utbildning de har rätt till.

Det finns ofta likheter mellan de utmaningar lärare möter i olika länder; att få en bra lärarutbildning, en rimlig lön för sitt arbete och vettiga arbetsvillkor. Detta behövs för att ge alla elever en bra utbildning men även för att locka studenter att välja läraryrket.

Frågan har också en demokratiaspekt. För att få aktiva samhällsmedborgare behövs en skola av hög kvalitet. Kunskaper är dessutom av avgörande betydelse för länders förmåga att hantera livsmedelsförsörjning, folkhälsa, hot mot miljön och andra problem på global nivå.

För att åstadkomma utveckling i Sverige och i världen måste alltså de styrande i vårt land och i andra delar av världen komma till insikt om att allt börjar med en bra lärare!

Lärarförbundet Sandviken

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons