Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Replik till Birgitta Persson:Glöm inte S-löftet 2010

Debatt

Det är roligt att förskoläraren Birgitta Persson delar min och Moderaternas syn på hur förskolan i Gävle ska utvecklas och vi är helt överens om att barngrupperna i Gävle måste bli mindre. Birgitta, det är kommunen och dess folkvalda som styr över barngruppernas storlek genom att tilldela resurser, inte regeringen.

Socialdemokraterna lovade mindre barngrupper i Gävle inför valet 2010 men de blev större. Glöm aldrig det!

Men det är inte bara i förskolan som gruppens storlek spelar roll. IFAU-rapporten ”Långsiktiga effekter av mindre klasser” (2012) visar att klassen/utbildningsgruppen spelar en väsentlig roll för elevernas resultat i de lägre årskurserna.

Mindre klasser/utbildningsgrupper påverkar positivt elevernas förmågor att minnas, dra slutsatser, använda språk, se relationer, upptäcka likheter och skillnader och så vidare.

Det ger även goda effekter på elevernas resultat på de nationella proven i svenska, engelska och matematik. Även här vill vi Moderater skapa resurser för mindre klasser/utbildningsgrupper i de lägre årskurserna i Gävle. Att kunna bedriva en god undervisning som når ut till samtliga elever är avgörande inte minst under de första åren i skolan!

Anders Jansson

moderat i Gävle

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons