Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vår framtid är förlorarna

/
Debatt

De stora förlorarna är barnen, de som går till skolan för att lära och fylla på förråden med kunskap, skriver Stig Mörtman om förseningen av Perslundaskolan i Ockelbo.

Onsdag den 19 augusti började Ockelbos barn i skolan efter ett långt och härligt sommarlov. Första dagen fick de som går i årskurs 4 och uppåt att veta att efter höstlovet blir den temporära lokallösningen till ända och de ska flytta till den nya Perslundaskolan.

Dagen efter, alltså andra skoldagen, går kommunen ut med ett meddelande om att det är fortsatta förseningar så tidigast efter julledigheten kan barnen få flytta in i den nya skolan!

Varför hade inte ansvariga, politiker och tjänstemän, stämt av detta innan skolorna startade? Att komma med olika besked dagarna efter varandra framstår bara som ren och skär klantighet! Eller så kan man inte bättre?

Fast så kanske det är med femårsplaner (redan inför valet 2010 lovade ju S att Perslundaskolan skulle byggas om) att det är fem år efter första spadtaget?

De stora förlorarna är barnen, de som går till skolan för att lära och fylla på förråden med kunskap. När ser hur de vuxna gör och säger kan de mycket väl kan tappa tilltron till både skolan och de vuxna.

Att sedan kommunalrådet säger ”som det ser ut nu kommer tidsförlängningen inte påverka investeringsbudgeten eller oss skattebetalare” visar bara på att förståelsen för de som drabbas, barnen, är obefintligt.

Barnen är ju inte skattebetalare – än!

Stig Mörtman, FP

Ockelbo

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons