Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Allsvenskan är så viktig

Insändare

Gefle IF har fem säsonger i följd, 2005-2009 spelat allsvensk fotboll på Strömvallen. En utmärkt prestation om man jämför vilka resurser Gefle IF har i förhållande till andra allsvenska klubbar.

Strömvallens nuvarande huvudläktare invigdes 1923 och idrottsarenan var då Idrottens högborg i Gävle, men det är nu historia och arenan måste i snar framtid fylla kraven för allsvensk fotboll.

Få fotbollsarenor ligger så vackert och lägligt till som Strömvallen med gångavstånd från Gävles centrum och närhet till kommunala färdmedel.

När det gäller trafiken i närheten till Strömvallen kan den inte vara till några större hinder, då det endast spelas 15 allsvenska seriematcher per säsong på Strömvallen och i regel var fjortonde dag. Parkeringsmöjligheter finns i närområden till Strömvallen.

En ombyggnad av Strömvallen är en förutsättning för att i framtiden få spela allsvensk fotboll på arenan. Det skulle dels ge bättre möjligheter att stärka Gefle IF:s ekonomiska resurser, dels ge bättre service till sponsorer och publik.

Allsvensk fotboll på Strömvallen har ett stort marknadsvärde för Gävle kommun.

Fotbollen är Sveriges nationalsport med 3 375 föreningar och drygt en miljon medlemmar (2008).

Allsvensk fotboll är för många fotbollsvänner en stor upplevelse och för våra ungdomar kommer intresset för fotbollssporten att öka. Fotboll har både en sportslig och social betydelse för ungdomarna.

Ett citat: ”Bättre ett lag på plan än en liga på stan”.

Några synpunkter från

gammal fotbollsledare

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons