Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Är lärare några slags övermänniskor?

/
Insändare

Dagligen läser jag rubriker som; Lärare måste våga tala om hederskultur, lärare måste våga tala om sex och samlevnad, lärare måste tala om rasism, lärare måste tala om vikten av respekt mot varandra, lärare måste tala om störande mobiltelefoner, lärare måste tala om ätstörningar, lärare måste tala om droger, lärare måste måste måste…

Naturligtvis är det jätteviktiga frågor att prata om i skolan, men varför ska inga andra yrkesgrupper tala om dessa saker? Är lärare några slags övermänniskor med kapacitet att lösa alla samhällsproblem? Varför ska allt läggas på en underdimensionerad, överbelastad och underbetald yrkeskår? Tänk om skolan inte skulle behöva lägga ned så mycket tid på uppfostran? Vad skulle hända då? Tänk om lärarna fick möjlighet att lägga hela sin arbetstid på undervisning?

För övrigt ser problematiken ungefär lika ut inom polisväsendet, barnomsorgen och sjukvården. Några få underbetalda vardagshjältar förväntas göra stordåd med ständigt krympande resurser. Det måste vara ett stort tankefel i politiken när så många är arbetslösa och de människor som har arbete får slita ihjäl sig.

Hylla vardagshjältarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons