Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tistel till...

Annons

Gefle Dagblad som allt som oftast när det gäller sammanställning av siffror i samhällsangelägenheter, som till exempel om ungdomsarbetslösheten i GD 14/2, rapporterar efter geografisk indelning och inte efter tidningens spridningsområde. Det hade varit intressant att veta hur siffrorna är för Älvkarleby kommun. För övrigt gäller det även vädret i både GD och tv:s regionala nyheter.

Elmer

Svar direkt: Du har helt rätt i att Älvkarleby ibland hamnar utanför när vi sammanställer statistik i olika rapporteringar. Förklaringen är att vi ofta utgår från länsuppdelningen eftersom det är så statistiken redovisas.

Jag har från vår reporter Jonas Harrysson fått veta att arbetslösheten i Älvkarleby kommun (som andel av arbetskraften) i december 2011 var 10,3 procent.

Ungdomsarbetslösheten låg på 30,3 procent. Det visar alltså att Älvkarleby tillhör vår arbetsmarknadsregion eftersom Uppsala län som helhet i december hade Sveriges lägsta arbetslöshet (6,2 procent). Det känns absolut som att det är värt att granska situationen för de unga även i Älvkarleby kommun. Vi jobbar på det!

Maria Brander

chefredaktör Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons
Annons
Annons