Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Förändringar är jobbiga

+
Läs senare
Insändare

Har under dagarna läst och följt de insändare som för stunden berör Stadsbiblioteket.

Av alla insändare verkar de äldre veta vad som är bra för bibliotekets väl och ve. Visst, jag kan hålla med om att det vore bäst om man valde att direkt bygga om biblioteket redan nu istället för att lappa ihop olika avdelningar. Men nu är så inte fallet.

Det är inte cheferna på bibliotekets fel eller vårt som arbetar där, utan ett politiskt beslut. Så vänd er dit om ni vill klaga. Hur det än är så har man redan bestämt att musikbiblioteket ska flytta in hos oss, vilket i alla fall jag välkomnar, som trots allt arbetar här. Att man sedan väljer att förlägga musikbiblioteket där barnavdelningen i dag huserar kan jag tro är bra för oss och för våra låntagare. Sedan att barn ska hamna nere på nuvarande skönavdelning ligger helt i fas med den framtida ombyggnationen.

Det är tänkt att man ska åtgärda saker som i dag är ett hinder för barnfamiljer. Det vill säga farliga trappor och plats för barnvagnar, tror ni att vi som arbetar här skulle tillåta att man flyttar en avdelning utan att åtgärda eventuella farliga hinder? Sen är det alltid en jobbig process med förändringar, dels för oss anställda men även för våra låntagare. Men jag vet att det behövs! Jag vill besvara er som tycker att ungdomar, musik och annat ”eländigt” inte ska platsa på ett bibliotek.

Så vitt jag vet är biblioteket skattefinansierat och de som besöker oss är våra skattebetalare inklusive ungdomar och barn. Med andra ord så följer vi det vad låntagaren efterfrågar, det vill säga inte enbart inköp av böcker.

Självklart är det vårt huvudsyfte att förmedla böcker, men om det livslånga lärandet kan innehålla annat än enbart böcker så tycker jag att vi ska erbjuda barn och unga samt vuxna detta.

Varför vi satsar på en ungdomsfest så är det för att fånga upp en grupp som vi tappar efter skolåldern fram till det att man skaffar barn. På vilket annat sätt tycker ni att vi ska fånga upp dem?

Biblioteket står för mångfald

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons